پایگاه خبری دنیای سرمایه

در نشست اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا با رایزن سفارت جمهوری غنا:

آماده تهاتر و معامله برد-برد با آفریقا هستیم

به منظور افزایش تعاملات تجاری فی مابین ایران و جمهوری غنا جلسه ای فی مابین بنیامین‌ی. تانکو رایزن سفارت جمهوری غنا با مسعود برهمن رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا، محمدرضا فقیهی, عضو هیئت مدیره اتاق مشترک ایران و آفریقا،عماد الدین کبیری مشاور بین الملل اتاق ایران و آفریقا محمد علی پور دلجو مشاور بازرگانی اتاق ایران و آفریقا و سارا نظری مشاور رسانه ای اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا برگزار شد. 

افزایش مراودات تجاری با آفریقا به ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار

 در ابتدای این نشست مسعود برهمن رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا با ذکر اینکه هدف از این نشست آماده کردن سرفصل های اجرایی مناسب است، گفت: غنا کشوری است که از سال ۱۹۵۷ به بعد از یوغ انگلستان رها شد. از طرفی این کشور عضو مجموعه های معتبری همچون اکوآس، اتحادیه آفریقا، گروه ۷۷، بانک آفریقا و سازمان تجارت جهانی است که جایگاه و اعتبار آن را نشان می دهد. همچنین این کشور در زمینه تولید ناخالص داخلی رشد خوبی داشته و از نرخ بیکاری پایینی برخوردار بوده است، بر این اساس قرار است مبادله تجاری ما بین ایران و این کشور به تراز تجاری مثبت برسد. در حال حاضر بر اساس آخرین آمارها ایران  حدود۱۲ میلیون دلار از کشور غنا واردات و ۱۷۳ میلیون دلار به آن صادرات دارد. البته از آنجایی که به دلیل تحریم بسیاری از کالاها به صورت غیرمستقیم معامله تجاری می شود، میزان آن در آمارها نشان داده نمی شود.ما با تمام وجود به دنبال آن هستیم که به دلیل تاکید مقام معظم رهبری مراوده ای قوی و تجاری خوب و برد- برد داشته باشیم. در زمان دولت شهید رئیسی این موضوع بسیار مورد تاکید قرار گرفت و از این‌رو سطح مراودات تجاری ایران با قاره آفریقا از ۶۰۰ میلیون دلار به ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. ما با همان نگاه در صددیم تا در بخش های مورد نظر غنا برای همکاری تمرکز کنیم و سطح روابط تجاری را به یک تراز مثبت برسانیم. ما نه مثل آمریکا و نه اروپا هستیم که سالیان سال قاره آفریقا را غارت کردند، دریغ از اینکه به آن یک صنعت یا حرفه فنی و تکنولوژی بیاموزند و نه مانند چین هستیم که به تازگی در قاره آفریقا فعال شده و نگاه مناسبی به آن ندارد و کشورهای آفریقایی را به مبلغ۱۳۴ میلیارد دلار وام دار کرده است.

برگزاری نمایشگاه دائمی ایران در آفریقا

وی گفت: تمام فکر و ذهن ما در اتاق های بازرگانی این است که چه بسترهایی آماده کنیم تا روابط تجاری با قاره آفریقا توسعه یابد. از جمله سرفصل هایی که ذکر می شود این است که ما با کمک همدیگر می توانیم روابطی با هم تعریف کنیم و در هیات های تجاری مورد نظر از شرکت ها و افراد فعال دعوت به عمل آورد. به این معنی که ما به صورت تخصصی به این کشور هیات تجاری بیاوریم و شما هم به صورت تخصصی هیات های تجاری را وارد کشور کنید تا از این رفت و آمدهای تجاری قراردادهای خوبی منعقد شود. همچنین ما آماده ایم تا یک نمایشگاه دائمی از تمام محصولات مورد نیاز در کشور غنا دایر کنیم و با همکاری این کشور بستر عرضه صنایع مختلف و خدمات فنی و مهندسی را در آنجا فراهم کنیم.

آمادگی ایران برای ارائه خدمات درمانی متنوع به آفریقا

برهمن افزود: تقاضای ما از شما بابت نمایشگاه ایران اکسپو این است که شما از الان افرادی را برای ورود به ایران آماده کنید که از دیدن توانمندی های ایرانی ها تاثیرات خوبی گرفته و نشست‌های b2b خوبی برگزار شود.مثلا در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، بیمارستان، اعزام پزشک و… ما آمادگی ارسال دارو، اعزام پزشک، راه اندازی کارخانه، ارسال تجهیزات پزشکی، تجهیز بیمارستان ها و راه اندازی کلینیک درمانی را داریم. به عنوان مثال می توان پزشکان ایرانی را به منظور انجام برخی از جراحی ها به آنجا ارسال کرد یا اینکه بیماران کشور غنا را در ایران درمان کرد، همانطور که با برخی از کشورها موضوع توریسم درمان پیگیری می شود. مورد دیگر مرتبط به بخش کشاورزی است. ما آمادگی داریم تا نیروهای متخصص در زمینه کشت محصولات مورد نیاز کشور غنا را به آنجا ارسال کنیم تا آنها محصول مورد نیاز خود را کشت و برداشت کنند. به عنوان مثال یکی از کشورهای آفریقائی از ما درخواست کشت برنج کرده که ما نیز در این زمینه اقدامات لازم را انجام داده ایم. چه بسا ما زمین بگیریم و برخی از محصولات مانند کنجاله، ذرت و دانه های خوراکی را خودمان خریداری کنیم یا ادوات کشاورزی را در اختیار آنان قرار دهیم. 

سرمایه گذاری در زمینه ساخت مسکن و انرژی های تجدیدپذیر:

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا ادامه داد: ما در زمینه ساخت مسکن که یکی از نیازهای کشورهای آفریقایی است، آماده ایم از صفر تا صد یعنی از مرحله آغازین و ورود سرمایه‌گذاری تا ساخت و تحویل با این کشورها همکاری کنیم. این ساخت و ساز هم  شامل انبوه سازی، شهرک سازی و شهرک صنعتی است. همچنین در زمینه انرژی های تجدیدپذیر همچون انرژی آبی، بادی و خورشیدی و دستگاه ها انتقال برق به کارخانه ها آماده سرمایه‌گذاری هستیم. در زمینه کسب و کارهای کوچک هم می توان آموزش هایی ارائه کرد تا در این زمینه هم اشتغالزایی رونق پیدا کند و هم این کشورها به تکنولوژی مورد نیاز دست پیدا کنند. به عنوان مثال در زمینه تولید عسل هم می توان آموزش داد و هم با توجه به امکانات موجود آنجا این محصول را به بهره برداری رساند. در فرآیند خرید و فروش عسل با ایران نیز می‌توان از لیزینگ استفاده کرد که دردسر کمتری دارد. ما از رایزن محترم تقاضا داریم که مناقصات خود را به ما تحویل دهند تا تجار به موقع در این مناقصات شرکت کنند. اگر مدیران ما با علم روز و هوش مصنوعی آشنا نباشند، قاعدتا از دنیا عقب می مانند. ما آمادگی داریم که برای مدیران کشورهای آفریقایی دوره های آموزشی برقرار کنیم. با این حال پیشنهاد ویژه این است که بابت هیچ یک از این کارها از شما پولی نمی خواهیم، اما در صدد تهاتر و معامله برد-برد هستیم. امید است با همکاری سفارت محترم قراردادی زمانبندی شده به مبلغ یک میلیارد دلار همراه با درج تعهدات طرفین امضا شود.در حال حاضر تعاملات فی مابین این دو کشور ۱۸۵ میلیون دلار است که رساندن آن به یک میلیارد اصلا کار سختی برای ما نیست. ما نمی خواهیم به کشورهای آفریقایی جنس بفروشیم، بلکه هدف عرضه تکنولوژی و فروش دستگاه ها به منظور دسترسی به دانش فنی است. کشورهای آفریقایی نیاز به احداث کارخانه، ادوات کشاورزی، فعال شدن در معدن و…. دارند ما در این زمینه حاضر به تامین تجهیزات هستیم اما این کشورها باید اولویت های خود را در بخش های مختلف به منظور ورود سرمایه گذاران خارجی مشخص کنند و ما نیز در این زمینه قدم های لازم را برداریم. ما بیش از ۸۰ درصد آنچه کشور غنا نیاز دارد را داریم، این نگاه برادرانه و دوستان را نسبت به همه کشورها داریم. امید است که این همکاری صورت بگیرد.

 

عقد تفاهم نامه همکاری ایران با جمهوری غنا

محمدرضا فقیهی عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا نیز با بیان اینکه ما در حال آماده کردن تفاهم نامه ای بین ایران و غنا و اتاق های بازرگانی هستیم، خاطرنشان کرد: طی این تفاهم نامه قرار است سایت های دو اتاق به هم متصل شده و عاملین اقتصادی می توانند به طور مستقیم با هم ارتباط برقرار کنند. نکته دیگر به ترازیت کالاها بر می گردد، در حال حاضر کشورهایی مانند بورکینافاسو، مالی و نیجر به کالاهای ایرانی نیاز دارند و همینطور کشور ایران  کاکائو و قهوه را از کشورهای آفریقایی وارد می کند .یکی از همکاری های ما با کشورهای آفریقایی این است که به منظور ملزومات مورد نیاز ارتش، پلیس و… از این کشور همکاری داشته باشیم. به عنوان مثال می توان ضمن قراردادی، کالاهای مورد نیاز وزارتخانه ها را به صورت اقساطی در اختیار آنان قرار داد.

در حال حاضر با توجه به تحریم ها بسیاری از کالاهای ما از طریق کشورهای عربی و استانبول وارد کشور میشود. به عنوان مثال کشور غنا می تواند یک بانک مشخصی را بدین منظور تعیین کند تا بر این اساس مبادلات مالی صورت گیرد. اگر شرکت های حمل و نقل ما با شرکت های حمل و نقل هائی که به غنا در تردد هستند رابطه برقرار کنند. خیلی بهتر و سریع تر می توان همکاری کرد.

افزایش روابط بین دو کشور به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار 

محمد علی پور دلجو مشاور اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا نیز با بیان اینکه بنده بارها از کشور غنا بازدید کرده ام و از این کشور اطلاعات زیادی دارم، بیان کرد: در کشور ما توانایی زیادی وجود دارد و با وجود تنوع فعالیت های صنعتی و… می توان بخشی از نیازهای بازار غنا را تامین کرد. به نظر بنده با توجه به اینکه کشور غنا در ایران سفارت دارد، می توان کاری کرد که روابط بین دو کشور کمتر از ۵۰۰ میلیون دلار نباشد. همچنین با همت سفارت کشور غنا می‌توان مشوق هایی برای تجار دو کشور داشت. علاوه بر کشور غنا کشورهای دیگر مثل ساحل عاج و… امکان خوبی برای ترانزیت کالا دارند.

سارا نظری مدیر بازرگانی ماهنامه دنیای سرمایه گذاری و مشاور رسانه ای اتاق ایران و آفریقا گفت: ماهنامه دنیای سرمایه گذاری با بیش از یک دهه فعالیت تنها نشریه سه زبانه کشور به زبان های انگلیسی، فارسی و عربی است که مخاطبان زیادی دارد و خوشبختانه از جایگاه مناسبی در بین تجار، صنعتگران، نمایندگان مجلس و اتاق های بازرگانی برخوردار است. این نشریه امسال به همت جناب آقای مسعود برهمن، رئیس محترم اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا اولین ویژه نامه اتاق ایران و آفریقا را منتشر کرد تا افرادی که در بازار آفریقا فعالیت دارند از تجربیات موفق خود بگویند. از آنجایی که همیشه همه اخبار را از طریق نشست ها و جلسات نمی توان در اختیار تجار قرار داد، بهترین فرصت  اطلاع رسانی از طریق رسانه است. امیدوارم که این نشست ثمره خوبی به منظور بسترسازی جهت همکاری دوسویه و تسهیل سرمایه گذاری در جمهوری غنا را به همراه داشته باشد.

روابط تجاری ایران و آفریقا در حال رشد است

در پایان این جلسه بنیامین ی. رایزن سفارت جمهوری غنا آفریقا با بیان اینکه ما مایل به همکاری با اتاق بازرگانی ایران و آفریقا هستیم، گفت: پیش بینی ما این است که این همکاری فواید زیادی برای دو طرف داشته باشد، اما باید دید که از طریق چه موضوعی می توان به این مقوله پرداخت. روابط تجاری در حال توسعه و رشد است و ما نیز در تلاشیم تا مسیر رشد ادامه پیدا کند. ما از شرکای ایرانی به دلیل تعهد به این قاره تشکر می کنیم و می دانیم که آنها خیر و صلاح ما را می خواهند که همین باعث می شود ما نیز تلاش کنیم تا این تعهدات به نقطه ای برسد. بنده بابت تمامی پیشنهادات دوستان تشکر می کنم. اینها مواردی است که تلاش ها باید روی آن متمرکز شود تا به نتیجه برسد. ما نماینده دولت هستیم  و قطعا ما این موضوعات را دنبال می کنیم. خواهشی که دارم این است که شما نیز اطلاعات لازم را در اختیار ما بگذارید تا آن را به پایتخت انتقال دهیم و فرآیند مسائل را تسهیل کنیم. وب سایت اتاق بازرگانی غنا این داده ها را در آنجا قرار داده است و می شود این موارد را در آنجا دید و بررسی کرد.تشکر می کنم بابت نشریه ای که در اختیار ما قرار دادید و قطعا مصاحبه ما نیز در آن منتشر خواهد شد

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات