پایگاه خبری دنیای سرمایه

اصفهان در آستانه بحران: ضرورت انتخاب استانداری با برنامه‌ریزی جامع برای حل چالش‌های زیست‌محیطی و توسعه پایدار

متاسفانه هیچ‌یک از گزینه‌های اصلاح‌طلب و اصول‌گرای مطرح‌شده توسط نمایندگان مجلس، احزاب اصلاحات و رسانه‌ها برای تصدی استانداری اصفهان، توانایی حل چالش‌های اساسی استان که شامل کمبود منابع آبی، آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا، فرونشست زمین و پروژه‌های نیمه‌تمام رها شده در سطح استان اصفهان می‌باشد را ندارند.

این مدیران سیاست‌زده مطرح‌شده نه‌تنها کمکی به حل مشکلات اصفهان نمی‌کنند، بلکه مسائل استان اصفهان را بغرنج‌تر و پیچیده‌تر خواهند کرد.

استانداری اصفهان نیازمند فکر و طرح و نفسی تازه است. همه مدیرانی که قبلاً استاندار، شهردار یا فرماندار در سطح یکی از شهرستان‌های استان اصفهان بوده‌اند، هر راهکار و ایده‌ای که داشته‌اند را در دوره خود به اجرا گذاشته‌اند و نتیجه عملکردشان، اوضاع اسفبار امروز استان اصفهان است.

ثمره سوء مدیریت استانداران اخیر اصفهان و تیم مدیریتی‌شان، اول بحران کم‌آبی است که کارش به جایی رسیده که زاینده‌رود، جان‌مایه حیات اصفهان و سایر رودخانه‌ها و تالاب‌های استان، چنان به خشکی ‌افتاده‌اند که گویا قبلاً هرگز آبی به خود نداشته‌اند و اقتصاد و کشاورزی و معیشت مردم استان اصفهان را نیز به مسلخ و قربانگاه برده‌اند.

دومین ثمره سوء مدیریت عملکرد استانداران اخیر اصفهان، آلودگی‌های زیست‌محیطی و آلودگی هوا و فراگیری ریزگردها و ذرات معلق سمی است که این چالش موجب شده طی یک دهه اخیر، هر ساله بخشی از سرمایه‌های اجتماعی استان از دست برود و سلامت جانی و روحی شهروندان استان اصفهان مستمراً تهدید گردد.

سوم اینکه خطر فرونشست در اصفهان هم بسیار جدی است و عملکرد تیم مدیریتی استانداری طی ۱۰ سال گذشته، یکی از دلایل کسب رتبه استان اصفهان در بحران فرونشست کشور است. با رها شدن پروژه‌های نیمه‌تمام فراوان در سطح استان اصفهان، هم حقوق مردم استان اصفهان از دست‌رفته و روند توسعه استان با چالش اساسی مواجه گردیده است.

توسعه پایدار در اصفهان به این معناست که به گونه‌ای از منابع استان استفاده کنیم تا برای فرزندان و نسل آینده اصفهان نیز قابلیت استفاده داشته باشد؛ موضوعی که با رویکرد ۵ استاندار اخیر اصفهان به بوته فراموشی رفته و سبب ایجاد مشکلات عدیده امروز استان شده است.

رئیس‌جمهور برای انتخاب استاندار اصفهان به‌عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و قطب صنعتی، فرهنگی و گردشگری کشور می‌تواند ضمن مشورت با اعضای مجرب مجمع وزرای ادوار و مجمع استانداران که اصلیت اصفهانی و یا یکی از شهرستان‌های تابعه استان اصفهان را دارند و شناخت‌شان از استان اصفهان، دلسوزانه، منطقی و اصولی، مطالعه‌شده و غیر جناحی است، اشتباه گذشتگان در انتخاب استاندار اصفهان را تکرار ننماید.

استاندار جدید اصفهان باید از برنامه توسعه جامع و راهبردی و مدونی برخوردار باشد و شناخت حرفه‌ای و دقیقی از ظرفیت‌های همه شهرستان‌های استان و ویژگی‌های خاص تاریخی، فرهنگی، طبیعی و صنعتی برای جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، بهبود وضعیت کسب‌وکار و توسعه گردشگری استان داشته باشد.

گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات