پایگاه خبری دنیای سرمایه

در نشست نیجریه با رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا مطرح شد:

راه اندازی اتاق تهاتر بین ایران و آفریقا

نشست عبدالرشید عمر لوال وزیر مختار کشور نیجریه با مسعود برهمن رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا و دیگر اعضای محترم هیئت مدیره برگزار شد. در این نشست با تاکید بر ظرفیت های دو کشور به منظور توسعه سطح روابط تجاری، بر ضرورت همکاری های برد-برد تجاری ، به منظور تامین نیاز بازارهای طرفین تاکید شد.

ضرورت تبادل هیات های تجاری بین دو کشور

در این نشست مسعود برهمن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا با اشاره به وضعیت کلی کشور، گفت: ما در حال طراحی سایتی بین ایران و آفریقا هستیم که تمایل داریم کشور نیجریه کمک کرده تا فعالان اقتصادی ما و آنها به منظور فعالیت در زمینه واردات، صادرات و سرمایه گذاری به هم وصل شوند. موضوع دیگر تبادل هیات های تجاری است که باید به صورت تخصصی مدیریت شود تا اثرگذاری بیشتری در سطح روابط اقتصادی داشته باشد.در این راستا لازم است که کشور نیجریه بخش هایی که قابلیت سرمایه گذاری داشته و این سرمایه گذاری توجیه پذیری اقتصادی نیز دارد را تشریح کند.همچنین با توجه به نیازهای عمده کشور نیجریه به کالاهای اساسی پیشنهاد نمود دولت نیجریه لیست محصولات مورد نیاز خود را در اختیار فعالان اقتصادی ایران قرار دهد.ایشان در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار کرد : در سطح وزیر، رئیس جمهور، معاونین وزرا، اتحادیه ها و تجار آمادگی خود را برای پذیرش در نمایشگاه ایران اکسپو داریم و گفت: هزینه بلیت برای رئیس جمهور ، وزرا ، معاونین رئیس اتاق بازرگانی رایگان است و به منظور اسکان هیئت های تجاری در هتل و… به صورت رایگان اقدامات لازم انجام شده است.

نیجریه لیست مناقصات خود را در اختیار ما قرار دهد

برهمن با بیان اینکه کشور نیجریه لیست مناقصات خود را در اختیار ما قرار دهد، گفت: ما آمادگی داریم که نمایشگاه بزرگی از محصولات، خدمات و ماشین آلات مربوط به ایران را در نیجریه برگزار کنیم در این راستا انتظار داریم محل برگزاری نمایشگاه رایگان باشد تا افراد و مجموعه هایی را به این کشور بیاوریم که بتوانند آنجا موثر بوده و با تجار نیجریه ای وارد قرارداد شوند. از جمله حوزه هایی که در این راستا می توان با کشور نیجریه همکاری کرد نیز شامل بهداشت، پزشکی، دارو، ساخت کلینیک، بیمارستان، کشاورزی و… است. به عنوان مثال ایران می تواند تجهیزات کشاورزی در اختیار نیجریه قرار دهد تا نسبت به تاسیس صنایع تبدیلی، عرضه ماشین آلات و تامین کودهای کشاورزی در این کشور بتوان قدم هایی برداشت. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا با بیان اینکه کشور ایران می تواند در زمینه معدن و بخش‌های اکتشاف، استخراج، بهره برداری، تبدیل پساب معدن و… قدم هایی بردارد، بیان کرد: در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی و مشارکت در ساخت و ساز و پروژه های صنعتی، راه سازی، انرژی های تجدیدپذیر و… نیز آمادگی داریم. نگاه ما به ارتباط با کشور نیجریه یک نگاه برد- برد است و صرفا به مبادله کالا خلاصه نمی شود، بلکه می توان دانش فنی، تکنولوژی و… را برخلاف آمریکایی‌ها، اروپایی ها و چینی ها در اختیار آن قرار داد.

هدف ما افزایش سطح مراودات تجاری با کشور نیجریه است

برهمن با تاکید بر اینکه هدف ما افزایش سطح مراودات تجاری با کشور نیجریه است، خاطرنشان کرد: با یک برنامه می توان ظرف یکی دو سال آینده سطح مراودات را به دو الی سه برابر رساند. در حال حاضر نیز اگر وزیر مختار محترم این کشور شیوه های پرداخت در ازای این خدمات را چه به صورت نقدی یا مبادله با طلا اعلام کنند، آمادگی عقد قرارداد وجود دارد.  در زمینه راه اندازی کسب و کارهای کوچک نیز آمادگی داریم تا ضمن دادن دستگاه ها، آموزش های کافی را ارائه دهیم. بدین صورت که باید فرآیند آموزش و دستگاه را لیزینگ کرده و در اختیار کسی که آموزش دیده، قرار دهد تا تولید در این کشور شروع شده و نرخ بیکاری نیز به حداقل خود برسد.

دکتر عبدالرشید عمر لوال وزیر مختار نیجریه نیز در این نشست با بیان اینکه ما می توانیم سطح مراودات تجاری را افزایش دهیم، گفت: با این پیشنهادات موافقیم و به طور ماهانه جلسه ای با ۳۶ ایالت نیجریه داریم که خیلی از اینها مستقل هستند و امید است حضور هیات های تجاری ایرانی در این کشور موقع برگزاری این جلسه باشد تا در آن جلسه خود را معرفی کرده و با تک تک روسای ایالات وارد بحث شوند.همچنین کشور نیجریه در زمینه ساخت بیمارستان، جاده، راه اندازی کارخانه داروهای ژنریک، آموزش پزشکی، کشاورزی  کشت فراسرزمینی و صنایع تبدیلی، مسکن و…. نیازهایی دارد که با ورود به آنها می توان این روابط را گسترش داد.همچنین در زمینه تامین تجهیزات برای افراد نظامی مثل لباس ضد گلوله، کلاه، چکمه ، ماسک های شیمیایی و… نیز می توان از کمک فعالان اقتصادی ایرانی استفاده کرد.

در پایان این نشست نیز  سجاد مروجی, نائب رئیس هیئت مدیره با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد داروهای نیجریه وارداتی است، بیان کرد: با توجه به این موضوع آنها به همکاری با ایران، روسیه و چین گرایش دارند و می توان با در اختیار گرفتن زمین از آنها کشت فراسرزمینی را گسترش داد که زمینه مورد تقاضای آنها، نفت، گوگرد و لیتیوم است. معافیت های مالیاتی خوبی هم در واگذاری زمین دارند. موضوع مجوزهای کسب و کار، ایجاد زیرساخت های فناوری و توسعه روابط اقتصادی و زمینه سازی برای برپایی شوروم از دیگر مباحثی بود که مطرح شد و قرار شد زمینه های اجرای آن فراهم شود.

 

پایگاه خبری دنیای سرمایه

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.