عضو شورای روستای وسکاره در گفت و گو با دنیای سرمایه گذاری آنلاین: این روستا قدمت ۳ هزار ساله داشته و آثار بستانی بسیاری مانند آتشکده، قلعه، کتیبه، قنات با آب درمانی و… دارد که می تواند باعث جذب توریست شود؛ اما ناشناخته است.
در آستانه سیل ویرانگر سال گذشته با محمود اسکاره طهرانی ، عضو شورای روستای وسکاره به گفت و گو نشستم محور بیشتر حرف های ما سیل سال گذشته ، کمبود آب و گردشگری منطقه بود. طهرانی با اشاره به قدمت تاریخی باستانی وسکاره مهمترین و بزرگترین افتخارات این روستا را تقدیم ۱۸ شهید در دوران جنگ تحمیلی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می داند و می گوید منطقه وسکاره به دلیل خوش آب و هوا بودن و نزدیکی به تهران یکی از بهترین مناطق نزدیک پایتخت برای گردشگری است .
وی با اشاره به مشکل کم آبی در این روستا عنوان کرد: این روستا دچار کم آبی بود که خوشبختانه مشکل کم آبی با پس از ساماندهی چشم های کوهستان رفع شده است حالا این آب ها هم برای شرب و هم آبیاری باغات استفاده می شود.در این بین سازمان آب قصد دارد چشمه ها زیر پوشش آنها آمده وتا بتوانند انشعاب و کنتور بدهند که در این راستا با شورای روستای وسکاره توافقاتی انجام شده است.
این عضو شورای روستای وسکاره به نکته ریزی اشاره می کند و می گوید که سال گذشته وسکاره و روستاهای بالادستی و بخش مهمی از کشور درگیر سیل ویرانگر شد سیل خسارات بسیار زیادی در پی داشت یکی از بدترین خسارات سیل کور شدن چشمه ها است.ما در سال های گذشته مشکل چندانی با کم آبی نداشتیم به رغم اینکه ما آب های سطحی و چشمه ها را ساماندهی کرده ایم اما در پی این سیل برخی از چشمه ها خشک شد و منطقه ما را (وسکاره) دچار مشکل آبی کرد با این حال با تلاش فراوان دهیار محترم و همکارانم در شورا ، ما توانستیم بحران کم آبی را مدیریت کنیم و شکر خدا با مشکل اساسی روبرو نیستیم.
محمود طهرانی ماجرای سیل ویرانگر سال گذشته را چنین می گوید: یک هفته پیش از وقوع سیل، هواشناسی اعلام کرد سیل در راه است، شهروندان از رودخانهها فاصله بگیرند. سال گذشته همین موقع ها بود که سیل از دو روستای جورد و آردینه در محدوده شهر دماوند شروع شد.متاسفانه باید اعتراف کنیم که ساخت و ساز غیرمجازبویژه در حاشیه رودخانه چه در وسکاره و چه در دیگر مناطق فراوان است بنابراین سیل در مسیر خود همه آنچه که به صورت غیر مجاز ساخته شده بود را تخریب کرد و ضایعات و آهن آلات آنها را با خود آورد. این حجم از ضایعات مقابل پل روستای وسکاره انباشته شد. از آنجا که پل روستای وسکاره بسیار محکم و مهندسی ساخته شده است ، نشکست بنابراین ضایعات پشت پل جمع شد و همانند سد عمل کرد آب از روی پل وارددو طرف روستا شد. خانه ها و ویلاها از جمله مسجد زیر آب رفت. سیل سال گذشته خرابی بسیاری برای روستاها به همراه داشت ُ باغات بسیار آسیب دید و حدود ۲۰ دستگاه اتومبیل را سیل برد ، بدتر از همه اینکه یکی از اهالی روستای وسکاره و چند نفر از اهالی روستاهای بالا قربانی سیل شدند.
طهرانی با اشاره به خسارت وارده به روستاها گفت: مسئولان تخمین زدند که این روستاها حدود ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت دیدند برآورد ما اما بیش از اینها است.
عضو شورای روستای وسکاره با انتقاد از عدم همکاری مسئولان برای کمک رسانی به روستاهای آسیب دیده گفت: کمک آنچنانی از سوی مسئولان به این روستا نشده است روستاهای ما بویژه وسکاره اگر رو به آبادی رفته فقظ به همت خود مردم است. اینجا باید اضافه کنم که اگرچه مسئولان ما را تنها گذاشتند اما ترمیم روستا همچنان ادامه دارد.
محمود طهرانی در ادامه گفت:هرگز قصد سیاه نمایی ندارم شما کارشناس بفرستید از نزدیک ببینند.واقعیت تلخ این است که با وجود آسیب به باغات، وزارت جهاد کشاورزی هیچ کمکی به کشاورزان نکرده و نمی کند این در حالی است که درختان و مزارع در حال خشک شدن هستند.
این عضو شورای وسکاره افزود: من و همکارنم در شورا تصمیم گرفتیم که ۵۰ درصد هزینه پاکسازی جوب های آب ها را پرداخت کنیم و مابقی نیز از سوی خود صاحبان باغ تامین شود. خوشبختانه این تصمیم باعث شد جوب ها به سرعت پاکسازی شود البته فرمانداری تنها جای است که مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به روستای وسکاره کمک کرد.
طهرانی در پایان با بیان اینکه اگرچه سیل سال گذشته ویرانی های زیادی بر جای گذاشت ، گفت: در میان آن همه خرابی و غم ، یکی از شیرین ترین خاطرات ما همکاری و همدلی مردم و مسئولان محلی بود که دست به دست هم دادند و تنها یک هفته مانده به ماه محرم ، حسینیه را بازسازی و برای عزاداری مردم در این ماه آماده کردند.
عارف واحد ناوان