مديرعامل گروه صنعتی پژوهشی زَر

سرمايه‌گذاری مستقيم در کشورهای آفريقايی را گسترش ميدهيم

آرش سلطانی

شرکت زرماکارون يکي از زيرمجموعه هاي گروه صنعتي پژوهشي زر است. زرماکارون در سال 1380 با راهاندازي خطوط توليد آرد سِمولينا آغاز به کار کرد و در سال 1384 وارد توليد پاستا شد و با افزايش توليد و کيفيت بالا، اکنون با 18 خط توليد و بيش از 90 نوع محصول به عنوان بزرگترين توليدکننده ماکاروني در ايران شناخته ميشود و در سطح جهاني نيز رتبه دوم در ظرفيت اسمي توليد را دارد. همچنين با رويکرد هوشمندانه و استراتژيهاي دقيق، موفق به نفوذ در بازار آفريقا شده و با ايجاد زنجيره تامين انعطافپذير، محصولات پاستاي زرماکارون در بخشهايي از جنوب و شرق آفريقا به سبد خانوارها وارد شده است. آرش سلطاني، مديرعامل گروه صنعتي پژوهشي زر در گفتوگو با ماهنامه «دنياي سرمايهگذاري» بر اين نکته تاکيد دارد که نوسانات قيمت مواد اوليه و قيمتگذاري دستوري، چالشهاي عمدهاي براي توليدکنندگان محسوب ميشود، بهطوري که اين محدوديتها بر قيمتگذاري محصولات اثر گذاشته و رقابت در بازارهاي جهاني را دشوارتر ميکند. ماحصل اين مصاحبه را ميخوانيد.

براي گسترش بازارهاي داخلي و خارجي خود چه استراتژيهايي به کار گرفته و در توليد محصولات چه استانداردهايي رعايت ميشود؟

استراتژي زرماکارون براي گسترش بازار داخلي و خارجي بر پايه رهبري هزينه و مديريت بازار است. اين شرکت محصولات فراسودمند و مخصوص بيماران خاص را براي پاسخ به نيازهاي جامعه و ارتقاي سلامت عرضه کرده و با سرمايه‌گذاري در زنجيره ارزش، همزمان به توزيع گسترده و صادرات مستقيم و غيرمستقيم به بيش از 80 کشور پرداخته است. زرماکارون از خطوط کاملا پيوسته و اتوماتيک استفاده مي‌کند و تمامي مراحل توليد با استانداردهاي بين‌المللي ISO  هماهنگ است. دريافت گواهينامه‌هايي مانند ISO 9001  و 22000، نشان از تعهد اين شرکت به کيفيت، بهداشت و مديريت زيست‌محيطي دارد.

محصولات زرماکارون چه سهمي از بازار را به خود اختصاص داده است؟

زرماکارون حدود 60 درصد از بازار پاستاي ايران را در اختيار دارد و با تمرکز بر توليد محصولات فراسودمند غذا و دارو قصد دارد که سلامت عمومي را ارتقا دهد. اين شرکت محصولات متنوعي براي گروه‌هاي مختلف جامعه مانند کودکان، سالمندان و بيماران خاص توليد مي‌کند که علاوه بر تامين کالري، خواص درماني نيز دارند.

چه فناوريهاي جديدي در خط توليد زرماکارون به کار گرفته شده است؟

زرماکارون از فناوري‌هاي پيشرفته‌اي مانند سيستم‌هاي خشک‌کن سريع و کنترل کيفيت اتوماتيک بهره مي‌گيرد که باعث افزايش راندمان و بهبود کيفيت محصول نهايي مي‌شود. به عنوان مثال، در توليد لازانياي پيش‌پخت از بخار آب به جاي آب معمولي استفاده شده که باعث حفظ مواد مغذي و بهبود کيفيت محصول مي‌شود. همچنين استفاده از فناوري‌هاي مدرن و توليد پيوسته در زرماکارون، موجب کاهش ضايعات شده است. همچنين اتصال ريل راه‌آهن به کارخانه، باعث کاهش هزينه حمل‌ونقل شده و دسترسي به محصولات را براي مصرف‌کنندگان با قيمت مناسب‌تر فراهم مي‌کند.

نقش مواد اوليه مانند گندم دوروم در کيفيت ماکاروني چيست و چگونه کيفيت مواد اوليه بر محصول نهايي تاثير ميگذارد؟

آرد سمولينا از گندم دوروم، به عنوان ماده اوليه اصلي، کيفيت بالايي به پاستا مي‌بخشد. کيفيت سمولينا و اندازه ذرات آن، تاثير مستقيم بر خمير پاستا و در نهايت بر کيفيت محصول دارد و موجب بهبود رنگ، بافت و مزه محصول مي‌شود.

زرماکارون در زمينه صادرات محصولات خود چه تدابيري اتخاذ کرده است؟

زرماکارون تمرکز ويژه‌اي بر صادرات داشته و اکنون به بيش از 80 کشور پاستا صادر مي‌کند. يکي از موفقيت‌هاي اخير اين شرکت، ورود به بازار آمريکا است. استراتژي اين شرکت شامل انتخاب بازارهاي هدف و نفوذ به بازارهاي رقابتي با استانداردهاي بالا است. خوشبختانه اين شرکت با رويکرد هوشمندانه و استراتژي‌هاي دقيق، موفق به نفوذ در بازار آفريقا شده است. با ايجاد زنجيره تامين انعطاف‌پذير، محصولات پاستاي زرماکارون در بخش‌هايي از جنوب و شرق آفريقا به سبد خانوارها وارد شده است.

در زمينه سرمايهگذاري در صنعت غذا و توليد موادغذايي در قاره آفريقا چه اقداماتي انجام دادهايد؟

زرماکارون به دنبال گسترش سرمايه‌گذاري مستقيم در کشورهاي آفريقايي است و معتقد است که اين قاره بستري مناسب براي توسعه اقتصادي و افزايش سرانه درآمد ارزي کشور به شمار مي‌آيد. البته با سرمايه‌گذاري خارجي در کنار برنامه‌ريزي براي سودآوري بايد به توسعه و جي ان پي هم فکر کرد.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.