مدیرعامل گروه پارسیان هوشمند گفت: یکی از چالشهای مهم شرکتهای اعتباری، عملکرد نادرست بازار سرمایه است. اگر به درستی دقت کنیم، این بازار جایی است برای افزایش کارایی و بهرهوری سرمایهگذاری که مردم در هدایت آن دخیل هستند. اگر این بازار شفاف باشد، منابع به شکل مناسبتری تخصیص پیدا خواهد کرد، در غیر این صورت شاهد تحولات منفی در بورس خواهیم بود.
فرشید شُکرخدایی در گفتوگوی اختصاصی با پایگاه خبری تحلیلی دنیای سرمایهگذاری آنلاین؛ با بیان اینکه گروه پارسیان هوشمند با هدف جمعآوری یک بانک اطلاعاتی از شرکتهای ایرانی در سال ۱۳۸۵تاسیس شد و در همین راستا اطلاعات ۵ هزار شرکت بخش خصوصی را گردآوری کرد. گروه پارسیان هوشمند به عنوان اولین شرکت ایرانی با جمعآوری اطلاعات، پردازش و مدلسازی آنها به رتبهبندی شرکتها پرداخته و پایهگذار نظام رتبهبندی اتاق بازرگانی نیز به شمار میرود. قابل ذکر است، تاسیس اولین شرکت رتبهبندی در ایران، ایده اولیه این گروه بود که بر اساس مطالعات وسیع انجامشده از نظامهای بینالمللی و طراحی یک مسیر ۱۰ ساله شکل گرفت. تهیه پایگاه داده بلندمدت از شرکتهای ایرانی و ارزیابیهای متنوع و رتبهبندی از منظرهای مختلف، هدف شکلگیری این گروه بوده است.
وی افزود: از آنجایی که بسیاری از شرکتهای دولتی یا شبهدولتی در ارائه اطلاعات و گزارشهای مالی خود بهطور شفاف عمل نمیکنند، استقلال شرکتهای رتبهبندی به شناسایی هر چه بهتر این شرکتها و افشای اطلاعات دقیق مالی آنها کمک خواهد کرد. به عبارتی دیگر، این موضوع موجب میشود تا بازار با مرور زمان از انتشار اطلاعات نادرست یا مساله کتمان اطلاعات در امان بماند، در حالی که امروزه بسیاری از شرکتها در کشورمان وابسته به بانکها یا سازمانهای دولتی دیگر هستند که قادر به ارائه اظهارنظر کارشناسی در خصوص رتبه اعتباری افراد حقوقی نمیباشند. استقلال ارائهکننده نظرات کارشناسی در مورد بنگاهها در ارائه دقیق واقعیت بسیار مهم است.
شکرخدایی گفت: یکی از چالشهای مهم شرکتهای اعتباری، عملکرد نادرست بازار سرمایه است. اگر به درستی دقت کنیم، این بازار جایی است برای افزایش کارایی و بهرهوری سرمایهگذاری که مردم در هدایت آن دخیل هستند. اگر این بازار شفاف باشد، منابع به شکل مناسبتری تخصیص پیدا خواهد کرد، در غیر این صورت شاهد تحولات منفی در بورس خواهیم بود. از سوی دیگر، اکثر اعضای هیات مدیره سابق شرکتهای اعتباری، مجوزهای متعدد بازار سرمایه از جمله شرکتهای رتبهبندی اعتباری را در اختیار دارند. با توجه به این امر این سازمان به مجموعههای با تجربهای مثل گروه پارسیان هوشمند اجازه انتشار رتبههای شرکتهای بورسی را نمیدهد. واقعیت این است که بهرغم همه شعارها، سازمان بورس از شفافیت بازار سرمایه هراس دارد، زیرا به جای اینکه ماموریت آن، تخصیص درست منابع کشور باشد، نگران ریزش و رویش شاخصها و سهامها است که هیچ ربطی به سازمان ندارد.
مدیرعامل گروه پارسیان هوشمند تصریحکرد: گروه پارسیان هوشمند، دانشبنیان بوده و از هوش مصنوعی، مدلسازی و سیستمهای خبره بهره میگیرد. همچنین این گروه یک پایگاه اطلاعاتی گسترده دارد که امسال ۲۰ ساله خواهد شد. شایان ذکر است، گروه پارسیان هوشمند بر اساس دادههای رسمی عمل کرده و ضمن ارائه اطلاعات شرکتها به متقاضیان داخلی و خارجی آن، حدود یکهزار و ۲۰۰ پروژه بهبود شرکتها را به صورت مستند جمعآوری کرده و از متخصصان خوب و شبکه داوری قوی بهرهمند است، بهطوری که هماکنون ۷ هزار داور آنلاین دارد.
وی تاکید کرد: امروزه به دلیل بیتوجهی به مقوله رتبهبندی، آمار و اطلاعات بسیاری از شرکتها در موضوعاتی مانند تعداد کارکنان یا میزان مالیات پرداختی یا هزینههای غیرعملیاتی، شفاف نیست. متاسفانه عدهای با وجود تاکید مقام معظم رهبری و رئیسجمهور محترم بر موضوع شفافیت، با ارائه اطلاعات صحیح از شرکتهای دولتی، شبهدولتی و نهادها و بنیادها مخالفت میکنند، در حالی که باید تاکید کرد، دیر یا زود این امر در بسیاری از شرکتها در دستور کار قرار گرفته و مقاومت آنان معنایی نخواهد داشت.
انتهایپیام/