پایگاه خبری دنیای سرمایه

بالاخره خودروسازان سود ده شدند

پراید در زمستان ۶۰ میلیون تومان گران شد

در روزهای اخیر اعلام سود 4 ریالی برای سهام ایران خودرو، امیدواری هایی را در این باره که خودروسازان از زیان خارج و وارد سود دهی شده اند را برانگیخت.

در روزهای اخیر اعلام سود ۴ ریالی برای سهام ایران خودرو، امیدواری هایی را در این باره که خودروسازان از زیان خارج و وارد سود دهی شده اند را برانگیخت. البته ۴ ریال به ازای هر سهم رقم ناچیزی است ولی برای سهامداران این شرکت، که سال گذشته به ازای فروش هر خودروی صفر، پنج میلیون تومان زیان دیده بود، رقم امیدوار کننده ای است. با این حال قیمت ها در بازار خودرو هم چنان صعودی است و معلوم نیست بازار خودرو کی و در چه نقطه ای آرام می گیرد.
برخی ناظران می گویند قیمت خودرو با عواملی هم چون انتظارهای تورمی، افزایش نقدینگی و نوسان نرخ ارز ارتباط دارد. به ویژه آن که حجم نقدینگی سرگردان به ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده که این حجم پول افزون بر خودرو بر قیمت سایر کالاها و بالاخص کالاهای زودنقد شونده مانند طلا، سکه و دلار تاثیر تعیین کننده ای داشته است.
این عوامل باعث شده که طی ماه گذشته پراید ۶۰ میلیون تومان گران شود. در این صورت این خودرو فقط در ماه نخست زمستان ۲۶ درصد گران شده است. البته فاطمی امین می گوید که افزایش نرخ دلار دلیل اصلی افزایش قیمت خودرو است، این در حالی است که عطش بازار و تقاضاهای پاسخ داده نشده، به ویژه در مورد خودروهای ارزان قیمت، در جهش های قیمتی این گونه خودروها تاثیر زیادی داشته است. اگر رکودی در این بازار هم مشاهده می شود، این رکود البته به کاهش قدرت خرید شهروندان ایرانی باز می گردد و علت دیگری ندارد. پیش‌بینی بسیاری از نمایشگاه داران و معامله گران این است که احتمال دارد که شب عید و روزهای پایان سال هم در رکود بماند. در این باره سعید موتمنی، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو می گوید: بازار خودرو به خواب رفته و رکود سنگینی بر بازار حاکم و معاملات در حد صفر است. او این نکته را هم گفته است که با توجه به این که خودروهای عرضه شده در بورس کالا از جمله خودرو دنا به خریداران در ماه‌های آینده تحویل داده می شود و رکود بازار خودرو، این عرضه تاثیری ندارد و آثارش در بازار نمایان نمی شود.
از قیمت ها چه خبر
گزارش‌های میدانی حاکی است که طی یک ماه گذشته قیمت پراید ۱۱۱ در حدود ۶۰ میلیون تومان گران شده و به ۲۹۰ میلیون تومان رسیده است. پراید ۱۳۱ نیز به ۲۸۰ میلیون تومان رسید، این خودرو یک ماه قبل ۶۱ میلیون تومان ارزان‌تر بود. پراید ۱۵۱ هم با حدود ۲۶ میلیون تومان افزایش قیمت، به ۲۴۵ میلیون تومان رسید. پژو۲۰۶ تیپ دو در بازار در طول یک ماه گذشته ۴۰ میلیون تومان گران شده و هم اکنون به ۴۶۰ میلیون تومان به فروش می‌رود. همچنین پژو۲۰۶ تیپ ۵ مدل ۱۳۹۹ در بازار ۳۷ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و هم‌اکنون در بازار به قیمت ۵۰۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. اما پژو۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۱ در بازار ۶۰۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده و این در حالی است که این خودرو یک ماه قبل ۳۵ میلیون تومان ارزان‌تر بود. پژو ۴۰۵ GLX بنزینی مدل ۱۳۹۹ نیز با افزایش ۴۰ میلیون تومانی قیمت در طول یک ماه گذشته، ۴۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. اما پژو ۴۰۵ GLX دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۱ افزایش قیمت ۴۵ میلیون تومانی را تجربه کرده و در حال حاضر در بازار ۳۹۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. پژوپارس اتوماتیک مدل ۱۳۹۹ هم ۳۵ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۶۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.
روند بازار خودرو همچنین حکایت از آن دارد که قیمت تارا اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ ۲۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و به ۷۱۵ میلیون تومان رسیده است. تارا دنده‌ای مدل ۱۴۰۰ هم ۲۵ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۵۹۰ میلیون تومان به فروش رفته است. اما قیمت تیبا هاچ‌بک EX مدل ۱۴۰۱ در بازار به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده و این در حالی است که یک ماه قبل ۳۰ میلیون تومان ارزان‌تر بود. تیبا هاچ‌بک پلاس مدل ۱۴۰۰ هم ۳۰ میلیون تومان گران شده و ۳۰۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده است. در این میان، قیمت دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ در حدود ۴۵ میلیون تومان در طول یک ماه گذشته بالا رفته و به ۵۷۵ میلیون تومان رسیده است. دناپلاس اتوماتیک توربو مدل ۱۴۰۱ هم در بازار ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرده و این در شرایطی است که این خودرو یک ماه قبل ۲۰ میلیون تومان ارزان‌تر بود. اما راناپلاس مدل ۱۴۰۱ در بازار ۲۰ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۴۴۰ میلیون تومان رسیده است. کوییک هم در روزهای گذشته رکورد جدیدی را ثبت کرد و وارد کانال جدیدی شد. قیمت این خودرو به ۲۹۶ میلیون تومان رسید. در این میان، شاهین G که در ماه‌های گذشته به مرز ۶۰۰ میلیون تومان نیز رسیده بود، امروز در قیمت۴۹۱ میلیون تومان عرضه شد. به نظر می‌رسد عرضه شاهین در بورس کالا توانست قیمت بازار این خودرو را بشکند و عرضه و تقاضا را به نقطه تعادلی برساند.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.